Welkom in mijn wereld!

Ria Ik ben in 1967 geboren, ben 22 jaar gelukkig getrouwd met Bart en ben trotse mama van Laura (24) en Gitte (21).
In mijn opleiding en werk als onderwijzeres ben ik altijd al creatief, dynamisch en enthousiast bezig geweest.
In 1997 ontdekte ik eerder toevallig 'klei'.
Op uitnodiging van een toenmalige collega ging ik kijken naar een tentoonstelling van Ateljee 94. Een week later leerde Marceline Timmermans mij mijn eerste duimpotje maken (en later ook de basis-kleitechnieken)! Daarna volgde ik les bij Jeanny Stijntjes in Zolder, die me vooral meer durf en expressie leerde. Verdere vorm- en glazuurverfijning leerde ik dan weer bij in Academie +3 Zonhoven, o.l.v. Marie-Thérèse Kerkhofs.

Ondertussen ben ik gestopt in het onderwijs waardoor ik meer tijd vrij kreeg om met klei bezig te zijn. De uitbouw van een eigen ateliertje was dan ook een volgende logische stap.
In mei 2009 hield ik een open-atelier-dag. Toen begon het pas echt te kriebelen!

Na meer dan 10 jaar scholing en zelfstudie (en vooral véél oefenen) besloot ik meer met mijn keramiek te doen. Ik wil mijn 'klei-kriebels' delen.

Sinds 1 oktober 2010 kan je bij mij terecht om zelf te komen kleien of om een eigen werk aan te kopen als kado voor jezelf of voor anderen!

Eenvoud is mijn basis. Ik hou van eenvoudige, strakke vormen: bollen, blokken, driehoeken, rollen, ... Vaak zoek ik tegenstellingen op: glad-ruw, groot-klein, in-uit. Toch zoek ik naar een evenwicht tussen vorm en uitbeelding. Mijn betrachting is iets te maken dat voor mezelf en voor de anderen mooi en uitzonderlijk is! Elke creatie is eigen ontwerp! Elk werk is uniek!

Ik trek me graag terug in mijn atelier: met zijn vormen en kleuren, met zijn verschillende soorten klei, met zijn nog meer soorten glazuur. Klei is een fantastisch materiaal. Het is bijzonder kneedbaar en zacht. Het is geweldig om te zien dat het groeit onder mensenhanden. Het eindresultaat versteent door verhitting tot zijn definitieve vorm. De objecten die dan ontstaan, komen zo tot leven!

 

 

Ria's navigatie welkom over mij cursussen fotoalbum contact facebook
var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-24251192-1']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })();